Isnin, 20 Januari 2014

Cantik dan Kaya

Pernah tak dengar syarikat Phyto Science Sdn Bhd.?
Pernah tak dengar atau tahu mengenai produk Double Stemcell??

Double Stemcell adalah produk daripada Switzerland yang di 'packaging' oleh syarikat Phyto Scince Sdn Bhd. Double Stemcell bertindak membaik pulih sel-sel yang ada di dalam badan manusia.
dan Double Stemcell ini terbukti telah banyak membantu ramai orang mengatasi pelbagai penyakit/masalah yang mereka hadapi :



Harga bagi 1 kotak Double Stemcell (DS) adalah RM250. Tetapi dengan hanya menambah RM25 iaitu RM275 anda boleh dapatkan lagi 1 kotak DS dan mendaftar sebagai ahli.

Sebagai Ahli anda boleh memilih sama ada untuk menjual produk dan mendapat keuntungan atau

memperkenalkan 'perniagaan ini' kepada orang lain dan syarikat akan membayar bonus kepada anda. jika anda menggunakan cara ini, selain cantik dan sihat, kita juga boleh menjana pendapatan.

Ramai yang telah menyertainya, antaranya Aizul Marcello (blogger & photographer) dan isterinya Lynda Roslan. Selain itu juga Fatin Suhana  (Blogger) turut menyertai perniagaan ini dan terbukti mereka semua mampu menjana pendapatan melalui perniagaan ini tanpa perlu menjual produk. *(boleh rujuk instagram mereka sebagai bukti)

Selain daripada itu ada diantara ahli lain yang mampu menjana pendapatan sehingga 5 angka SEHARI.
Semua itu memerlukan usaha, oleh itu siapa yang berusaha mereka yang dapat

di bawah adalah contoh income ahli, baru 18 tahun, dalam 2 hari dah mampu memperoleh income 4 angka.



untuk mengetahui detail mengenai perniagaan ini, serta perbezaan dan kelebihan perniagaan ini boleh hubungi Awin sama ada melalui email : awin_puteri@yahoo.com.my (boleh juga tinggalkan email atau nombor anda untuk dihubungi di ruang komen *ia tidah akan di publish) atau boleh Whatsapp Awin 0177936483
kalau anda ada di sekitar Johor Bahru, kita boleh berjumpa, Awin akan terangkan pasal perniagaan ini.



love
Awin

Khamis, 16 Januari 2014

Cousin kahwin

Salam....
hiks ni cerita disember last year....hihi...
my cousin weeding....
cousin aq Kak Lin (Haslina) dan pasangannya Usaid Akmal
majlis nikahnya dibuat pada hari Jumaat petang di Masjid Putra Putrajaya...
tapi masa sampai sana dah habis nikah dah, n pengantin n family pun dah nak gerak balik dah...
so sekadar berada di luar Masjid Putra jerk....dulu 1st time pergi situ masa darjah 4 dengan rombongan sekolah agama....haha...

bila majlis dah habis, so aq ngan family aq pun ikut balik....tapi tak lah balik johor....balik rumah Pak Lang n Mak Lang dekat Bukit Jalil.....yang kelakarnya kita orang ke sana ikut arah GPS jerk...tapi sampai dulu....Pak Lang sampai lambat (walaupun orang KL...hihi...) sebab sangkut kat jam....malam tu pulak saja gatal ikut Pak Lang pergi dewan untuk bersanding keesokkan harinya, konon nak tengok orang pasang pelamin lah...haha
time ni papa n aqib pun ikut sekali....






untuk majlis bersanding, dibuat dekat Dewan KDN (dekat dengan Publika) pagi dalam pukul 10.30 ke pukul 11 pagi tu kita orang sampai dah dekat dewan....tak lama lepas tu sedara mara, cousin lain pun sampai....so kemas2 apa2 yang patut....pukul 1 kot baru ada tetamu yang sampai....so sebelum tetamu sampai kite orang melantak dulu....haha...

pukul 2 pulak pengantin sampai untuk bersanding....then adalah konon2 merenjis, lepas tu makan beradab then sesi bergambar bersama pengantin...

posing sebelum pengantin sampai
jubah n shawl both from CalaQisya




mama in action...apa ntah yang digelakkan tu...

sesi makan beradab

my parents with pengantin

Bunga Hasya pun ada




adik beradik, anak, n anak sedara Kak Lin
tema purple....

with Sarah, Baby(Tiara) n Daniel

tu lah cerita serba sedikit pasal my cousin weeding....haha....seminggu lepas majlis ni, ada reception belah pihak lelaki dekat Segamat (my kampung) tapi aq tak pergi sebab minggu depannya busy dengan segala presentation, project dan report.....so dahulukan yang lebih penting....dah datang 1 majlis pun ok lah kan...hiks....

seminggu lepas majlis dekat Segamat, abg kepada Baby, Iwan pulak nikah dekat Kedah...pun tak pergi sebab hari Jumaat ada test, so tak boleh lah nak skip....kita jumpa dekat majlis Iwan dekat KL nanti jerk lah....Insya-Allah....


k lah....
tetiba rajin nak update pagi2 ni....hihi....
bubbye....





love
awin

Isnin, 13 Januari 2014

beg duit kena curi

tarikh kejadian : 12 Januari 2014
masa kejadian: diantara pukul 2.15 petang ke 5.15 petang
lokasi kejadian : aras 10 fakulti kejuruteraan elektrik uitm shah alam

kronologi kejadian :
pada tarikh dan masa kejadian aq ada final exam dekat fac(fakulti). macam biasa lah time exam kan bag kena tinggal kat luar dewan exam. so sebab sebelum ni tak pernah berlaku kejadian yang tidak diingini, selamba jerk lah tinggalkan purse dalam bag. sebab sebelum ni exam kat DATC, pusat sukan, n dewan Annex tak pernah aq atau kawan2 yang hilang barang so tinggalkan jerk lah... tapi masa sebelum masuk dewan exam tu, ada rasa sikit rasa macam tak sedap hati....tapi ignore jerk lah, then terus masuk dewan.

masa dalam exam tu, aq notice ada sorang yang tak datang lagi, n kebetulan aq duduk dekat dengan pintu, so boleh dengar orang lalu lalang...n ada one time tu, aq dengar orang lalu dekat koridor then dia macam berhenti dekat dengan pintu, ingatkan dia nak masuk, tapi tak masuk pun, then dengar bunyi tapak kasut tu berlalu pergi....(maybe tu lah pencurinya kot).....ntah lah....

lepas habis exam, aq amik bag, simpan barang then terus gerak balik....bila dah sampai lobi tu, cek lah poket yang aq letak purse tu, then tengok tak ada dah purse, padahal sebelum pergi exam tu aq rasa aq dah masukkan dalam bag....untuk sedapkan hati, aq cakap dengan diri aq maybe aq terlupa masukkan dalam bag kot sebelum pergi exam tadi....so terus balik bilik sebab nak konferm kan.

sampai bilik, cek dekat atas meja (tempat biasa aq letak puse) tengok-tengok tak ada.... so memang sah purse kena curi....terus nangis masa tu.....dah lah roomate dah balik (check-out kolej) so tak tahu nak ngadu kat sapa....

dah lah aq tak makan dari pagi, sebab memang sepanjang exam week aq tak lunch juz makan roti jerk sebelum exam. plan nya lepas habis exam nak beli makanan, tapi sebab purse dah dicuri, terpaksa lah tahan lapar....dalam bilik makan segala jajan n instant food yang ada....

dah malam nya baru bagi tahu dekat mama....nasib baik masa balik JB masa study week hari tu tertinggal I/C kat JB....so dalam purse tu tak ada I/C....yang hilang dalam tu, duit (baru withdraw untuk belanja seminggu) , lesen memandu, 3 kad atm dan kad lain2....tapi nasib baik aq jenis yang tak simpan no pin atm dalam purse...harapnya tidak lah hilang duit yang dalam bank...


hari Isnin (hari ni) lah baru nak g bank nanti nak suruh block 3 3 kad tu....huhu....
thanks so much to Kak Ziela sebab malam2 hantarkan duit kat Awin.....

to kheilda....aq teman ko shopping jerk lah nanti....tak dapat nak shopping sama nampaknya....huhu....
hari Sabtu minggu depan baru habis exam aq....huaaa....lambatnya....ramai yang dah habis paper dah.....huhu...

ni adalah kali ke-3 purse aq kena curi....
k lah....
need to sleep...i cry too much today....


p/s : moral of the story tak akan tinggalkan purse dalam bag tanpa jagaan lagi....


love
awin



Ahad, 5 Januari 2014

Happy New Year 2014

Salam....
dah masuk hari ke-5 2014 baru nak wish Happy New Year....haha....
1hb hari tu try nak update tapi internet pulak problem....lepas tu dah terlupa....haha....ni baru nak update....sebab dah beria-ia sangat edit gambar so rasa rugi lah pulak kalau tak update kan....hiks....

macam2 kenangan yang berlaku masa 2013 dan banyak pengalam baru yang aq dapat....dan banyak juga kenalan baru....hehe....
so gambar bawah ni, aq compile antara yang berlaku semasa 2013....tak rajin nak recap satu2....so kalau nak tahu cerita2 yang berlaku sepanjang 2013, scroll lah entry2 lama ea....hahaha....




and of course Welcome New Year 2014.....
semoga tahun 2014 memberi lebih banyak kenangan manis, dan lebih banyak perubahan ke arah yang lebih positive....hehe....Insya-Allah....




k lah....that all....hehe
bye...




love
awin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...