Isnin, 3 Julai 2017

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2017

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin
Alhamdulillah....tahun ni dapat lah jugak berpuasa beberapa hari di rumah dan beraya seminggu sebelum merantau semula....
tahun ni asalnya nak tema royal blue....tapi end up ala2 biru pun boleh lah....hahaha....

tahun ni 1st day raya macam biasa kat Senai lah....then tengah hari balik kg. mama kat Pekan Nanas beraya rumah sedara mara area situ.....habis beraya di Pekan Nanas then lepas magrib bertolak balik Segamat (kg. papa)....raya ke-2 dah balik Senai balik.....

next2 day nya ada yang kite orang pergi beraya n ada yang datang beraya....tak rajin pulak nak cerita details....hahaha.... nah lah...gambar raya kite tahun ni....







Raya ke-4...balik pekan nanas lagi...

kengkonong bincang bisnes sambil makan ice-cream...

Kak Adik n Abg Amir....how time flies....nnt i'ols cerita....(*tu pun kalau rajin)
semua dah besar....dah lain....

ala2 photoshoot raya dekat Puteri Harbour

macam 5 beradik...tapi yang sorang tu parent lain...hahah...


♡♡♡

paling rendah kerusi paling tinggi....upppsss...hahaha...

Selasa, 20 Jun 2017

Officiallt Graduate

Istiadat Konvokesyen Ke- 86 Universiti Teknologi MARA 
Finally...19 April 2017....lepas 8 bulan tamat belajar....officially graduate....officially alumni....hahaha....terima kasih untuk semua keluarga yang jauh dan dekat dan kawan-kawan yang terbabit sama ada secara langsung atau tidak di sepanjang perjalanan aku sebagai seorang pelajar/mahasiswa....Terima Kasih....Thank you.....Danke....Arigato.....Grazie....Merci....

nak cerita panjang2 tak berapa rajin....nah gambar....hahaha....


dalam bas...otw ke DATC....sidang petang tak boleh parking dalam UiTM...

Nadia n Wani....partner in crime dari sem 1....sama2 KMJ-ian

lepas naik pentas......yeay.....

wefie dengan classmate dalam dewan sebelum kena halau...hahaha...

LOVE...LOVE....LOVE....♡

classmate....sss...


female engineer.....engineer to be....engineer wannabe...

thank you for the pink roses....


gambar studio....hood warna lain sebab pinjam studio punya....jubah sendiri dah pulangkan time ni....hehehe...
thanks papa, mama, arip n aqib...for attending my convocation....☺

Terima kasih lagi sekali untuk semua.....semoga semua berjaya dengan kerjaya masing-masing....and i'm still looking forward for the what i want....which i hope is the best for me....Insya-Allah....

btw selamat berpuasa (padahal tak sampai seminggu lagi nak raya dah ni...hehe.....)
Selamat Hari Raya.....


p/s: kalau nak tanya apa2 please pm di FB.....sebab jarang tgk bahagian comment blog ni....hehe...


love
awin

Rabu, 10 Mei 2017

Pre-Convo

ALHAMDULILLAH....
officially graduated...

4 years with up and downs....i manage to finished my degree within 4 years that consist 8 semester...fuhhh....ke'poyo'an nak speaking.....hahaha...tapi yang penting nak bagi tau aku dah habis belajar degree....hehehe.....

bulan April 2017 yang lalu tamat lah penantian untuk mendapat gelaran alumni....yeay....habis belajar bulan Julai 2016, tapi sebab konvo nya memang selang 1 semester, so lama sikit lah nak konvo tu.... tapi yang bagusnya bila konvo lambat sikit ni, dapat lah kumpul duit sikit nak bayar duit konvo sendiri...hehe...

untuk entri kali ni, i'olls belanja gambar sebelum hari convocation....☺ 
yang ni, gambar dengan kawan sama course masa hari amik jubah....

tumpang gambar dengan kelas sebelah sebab classmate sendiri tak jumpa


cia...cia...cia....

antara manusia yang aku rapat sepanjang 4 tahun ni...
dari kanan : Kheilda, Wani, n Nadia


Gambar seterusnya di rakamkan di Eco World Masai Pasir Gudang.....gigih drive dari Senai ke sana nak pre-convo....mula2 malu sampai aku cakap, "tak pe lah, tak payah lah amik gambar pakai jubah convo tu", tapi mama cakap proceed jer lah, kan dah sampai jauh2....haha....lepas tu nampak ada gak yang pre-convo kat area situ...haha...

ala2 pre-convo lah....tapi tak lah sampai hire photographer....apa guna ada abang yang belajar photography kalau tak manfaatkan tenaga free....lol...
mereka yang melayan aku nak pre-convo....tq


sebenarnya candid

jump high...



again...its a candid...aq pun tak perasan ada orang amik gambar dah...hehe...



nak ke Paris belum mampu lagi....replika Eiffel Tower pun boleh lah...


Dalam insta segan nak upload banyak2 gambar....ramai yang tengok (perasan)....dalam ni aq upload lebih sikit sebab bukan ramai pun baca blog ni...hahaha....lagi pun sebagai tanda terima kasih kepada Mama, Ariff n Aqib sebab jadi photographer masa pre-convo aku...hehe....Terima kasih....muaaahhh....♡♡♡


next nanti aku update gambar hari kejadian (convocation) pulak k...hehe...
bye...



love
awin

Jumaat, 23 September 2016

End of Degree Year???

Alhamdulillah....
tepat umur 23 tahun, pada 13 Ogos yang lalu, aq officially tamat pengajian degree aq....yeay....
4 tahun, dengan macam2 dugaan melanda....gembira, sedih, penat, sakit, semua ada....jujur cakap aq pernah terdetik nak berhenti belajar, tapi aq masih teruskan sebab aq tahu tak ada kejayaan tanpa dugaan....antara sekolah, matrik dan universiti.....paling sakit dekat universiti.....tapi normal lah, makin tinggi peringkat, makin banyak cabaran dan dugaan....

gambar selepas submit fyp...menara belakang tu lah 4 tahun aq ulang alik pergi...
Sekarang ni dah melangkah ke alam pekerjaan....macam2 dugaan....mohon kerja dekat banyak tempat....pergi interview.....kerja???
sekarang ni, tengah kerja secara kontrak dengan sebuah syarikat yang kalau pergi mana2 mesti orang kenal....tapi sebab kerja kontrak jerk tak yah mention lah...haha....lol...lagi pun baru 2 minggu kerja....
owh...i'ols kerja kat KL u'olls...haha....boleh lah....dari mengangur tak ada hasil apa2 kan.....

cuma sakit sikit bulan pertama ni lah....sebab tu kepada sesiapa yang masih belajar, sila lah kumpul duit sebanyak mungkin masa belajar untuk guna sementara dapat kerja n dapat gaji....jangan joli sakan sangat.....lain lah kalau korang anak orang kaya, mak bapak boleh tanggung forever....heee...

lunch time.....



love
awin


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...