Jumaat, 23 September 2016

End of Degree Year???

Alhamdulillah....
tepat umur 23 tahun, pada 13 Ogos yang lalu, aq officially tamat pengajian degree aq....yeay....
4 tahun, dengan macam2 dugaan melanda....gembira, sedih, penat, sakit, semua ada....jujur cakap aq pernah terdetik nak berhenti belajar, tapi aq masih teruskan sebab aq tahu tak ada kejayaan tanpa dugaan....antara sekolah, matrik dan universiti.....paling sakit dekat universiti.....tapi normal lah, makin tinggi peringkat, makin banyak cabaran dan dugaan....

gambar selepas submit fyp...menara belakang tu lah 4 tahun aq ulang alik pergi...
Sekarang ni dah melangkah ke alam pekerjaan....macam2 dugaan....mohon kerja dekat banyak tempat....pergi interview.....kerja???
sekarang ni, tengah kerja secara kontrak dengan sebuah syarikat yang kalau pergi mana2 mesti orang kenal....tapi sebab kerja kontrak jerk tak yah mention lah...haha....lol...lagi pun baru 2 minggu kerja....
owh...i'ols kerja kat KL u'olls...haha....boleh lah....dari mengangur tak ada hasil apa2 kan.....

cuma sakit sikit bulan pertama ni lah....sebab tu kepada sesiapa yang masih belajar, sila lah kumpul duit sebanyak mungkin masa belajar untuk guna sementara dapat kerja n dapat gaji....jangan joli sakan sangat.....lain lah kalau korang anak orang kaya, mak bapak boleh tanggung forever....heee...

lunch time.....



love
awin


Sabtu, 23 Julai 2016

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Salam....hehe....
dah nak habis raya baru nak wish dekat blog....ngeee....rindu giler nak blogging tapi dalam final semester, final year sangat lah .....hurm....susah nak describe...siapa yang hadap paham lah....haha...
tahun ni pulak terkena minggu exam sebelum dan selepas raya...luckily aq punya paper sebelum raya...tapi thesis kena hantar seminggu lepas raya....tu yang raya pun tak rasa raya....dah lepas hantar thesis baru ada rasa raya especially bila dengar lagu raya....kalau sebelum tu, asik rasa annoying jerk bila radio putarkan lagu raya.....

raya dengan family tahun ni pun tak bergambar macam tahun2 lepas....gambar raya yang ada dengan kawan2 kelas jerk banyak lepas hantar thesis...haha...dah lepas hantar thesis sakan budak2 kelas pergi beraya....utara selatan, timur barat semua pergi....tak pergi sabah sarawak jerk....hahah.....
tapi aq hanya ikut beraya masa kat shah alam jerk lah....dah balik johor diorang pulak yang datang beraya kat rumah aq....tq datang....

tapi yang kesiannya, masa diorang datang, memang tak sedia apa2 makanan pun....sebab asalnya nak datang malam, then tukar nak datang petang....tapi masa hari kejadian tengah hari diorang sampai....memang tak sempat masak apa2....bahan apa2 pun tak ada, sebab kononnya tengah hari tu baru nak pergi beli....sebelum nak keluar tu, ingat nak buatkan puding coklat dulu, sebab tu memang speciality aq....tapi puding tak sempat tuang dalam loyang, diorang dah sampai....so makan kuih raya dengan kek yang ada jerk lah....

nah layan gambar raya aq....


time ni beraya rumah fizul...thanks tuan rumah...

with cat...i'm not cat lover....pantang nampak kamera jerk...

makan2....
diorang datang beraya....i'ols pakai t-shirt dengan track bottom jerk...tak sempat tukar tiba2 dah sampai....sampai ada yang tegur baru bangun tido ker....hey....choiii...

kat luar rumah pulak....tq sudi bertandang....maaf terlebih terkurang...

boomerang time...

TQ....


love
awin

Sabtu, 2 April 2016

Xaara Argan Oil

Salam....hello....
nak promote sikit....
sekarang ni i'ols ada jual Xaara Argan Oil. 


kegunaan Argan Oil ni macam boleh guna (untuk luaran),
yang paling biasa orang pakai untuk muka, rambut dan kuku...
yang special Argan Oil Xaara ni, sebab ianya 100% (Purely) Argan....maksudnya tak ada campuran bahan lain, jadi secara tak langsung, ianya adalah selamat untuk digunakan semua orang termasuk baby pun tak ada masalah nak pakai Xaara Argan Oil ni...

i'ols sendiri pakai Xaara Argan Oil ni...kulit muka makin elok....parut jerawat makin pudar....kalau jerawat naik, sapukan Xaara Argan Oil nanti jerawat cepat kering....best....lepas sapu kat muka, saki baki argan oil kat tangan tu, sapu kat seluruh tangan, nanti lembut jerk kulit rasa.....



Xaara Argan Oil ni hanya RM79.90 sebotol (30ml)
kalau berminat nak beli boleh Whatsapp 017-7936483
atau boleh follow instagram @xaara_agent







Rabu, 3 Februari 2016

Done Internship

dah lebih 3 bulan dah habis internship....tapi aq tak akan mention nama company aq internship...haha...sebab....go through this entry, nanti korang paham lah...haha....tapi kalau ada sesiapa yang dalam bidang Kejuruteraan Elektrik nak tanya pendapat pasal internship, boleh pm aq kat FB (link) ea.....tak pun boleh jugak DM kat insta aq (link). basically aq buat internship di sebuah syarikat utiliti di johor bahru. entry ni nak share sikit2 story sebagai kenangan masa depan gitue...haha...

hari Isnin bulan Julai 2015 aq lapor diri di JB....bayangkan hari Ahad sebelum tu aq ada exam.....nasib baik exam pagi, so tengah hari tu berkejar balik johor....luckily, my parents pick me up from Shah Alam balik JB....so kurang sikit penat....haha....dah lah time tu bulan puasa....haha...bertabahlah, kena internship bulan puasa....haha...

1st day internship, dapat jadual, jumpa beberapa orang termasuk pengurus kawasan (a.k.a orang paling besar dalam pejabat di JB....haha). jadual internship tu, sebab ada 6 unit berbeza, so kena masuk semua unit....merasa lah kau....haha....

yang best masa internship ni, sebab dapat tau macam mana suatu kerja tu dilakukan....dapat merasa pergi tempat2 yang orang awam tak dibenarkan masuk, dapat pergi jamuan raya company yang besar (part ni makan best giler....haha), dapat merasa masuk rumah yang masih dlm proses pembinaan bernilai lebih RM5juta....(yang ni siap dapat jumpa anak owner rumah tu....sayang tak sempat berkenalan....lol), dapat pergi tempat2 yang cantik tapi belum dibuka kepada umum....dapat merasa buat kerja yang bahaya yang boleh mengancam nyawa kalau careless....haha....tang ni, gigil tangan masa buat kerja.....haha...tapi dapat buat jugak...padahal bukak skru jerk sebenarnya....haha... 

yang aq intern ni, aq tak diberi buat kerja pun....mostly follow staff tengok diorang buat kerja, nanti dia explain lah apa2 yang patut, atau pun kita tanya lah pasal kerja yang staff tu buat. ataupun kalau x ada pergi site, melangok lah duduk office sampai waktu balik. kalau ada buku yang berkaitan, aq belek2 lah baca....tak pun aq baca buku yang memang aq bawak dalam bag....haha....

pakaian aq sepanjang intern adalah t-shirt dan jeans kaler gelap dengan sport shoes....haha...1st dah masa lapor diri jerk pakai kemas kemeja dengan slack....hiks....


1st time tengok schematic macam ni....

Masjid Tunku Laksmana Johor (kalau tak salah)....ni adalah site visit pertama aq...
masjid ni terletak dalam IPK JB...

buat kerja bawah panas terik, tepi jalan di bulan puasa....
aq tak sure macam mana staff dia menghadap ni semua setiap hari....huhu...

Masjid di Nusajaya

jamuan raya Horizon Hills....

selfiee....time ni tepi kolam dekat Hotel Thistle....ngeee...

dalam lori....Mira n Mai dari Unimap...

Lecturer visit dari Unimap

selfieeee....

sama2 dari UiTM Shah Alam, cuma dia dalam bahagian lain, so adalah 2 3 kali terserempak

last day internship dapat hadiah....haha...

habis internship dapat lah sijil....tapi internship aq tak habis kan lagi sehari dari tarikh internship yang diberi, sebab tarikh yang dibagi sampai hari ahad, hari isnin esoknya dah mula kelas kat shah alam...so nak mengelakkan kelam kelibut, aq mintak habis awal sehari....hehe... tu lah leceh sikit bila lain negeri lain hari cuti ni....huhu....

entry ni dah dari awal januari dalam draft, tapi dah masuk februari baru teringat nak siapkan entry ni...lol
ok lah dulu....sampai sini jerk entry internship ni.....kalau nak tanya soalan PM kat FB atau DM kat insta ok....sebab kalau comment takut nanti korang tak perasan aq dah reply.



love
awin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...