Rabu, 8 Februari 2012

maggi time....

ni cerita masa cuti 2 minggu lepas....
tengah2 malam, tiba2 rasa nak masak...*dalam bahasa yang mudah rasa nak makan...
lepas tu, abang n adik aq mengendeng nak sama....so, masak lah aq, maggie.....dah lama tak masak maggie...haha....

campur 3 jenis maggie....kari, asam laksa dan ayam.....yang menyerlah rasa kari lah kan....haha...
yang nak makan tiga orang jerk....tapi masak sampai 4 bungkus sebab aq punya jerk 2 bungkus...grrr... tapi badan kalau tengok tulang dengan kulit jerk....hahaha...

asal nya plan nak masak lain....tapi mengenangkan si abang yang nak makan maggie *dan aq pun tibe2 rasa nak makan maggi....so masak lah maggi...

kalau aq masak maggi, kuah nye memang sikit dan mee dia akan lembik....sebab aq suka macam tu.... kalau orang lain, lain lah seleranya kan...huhu...

dan sedikit nasihat dari cikgu kimia aq masa form 4 (cikgu di SMK Senai) kalau masak maggie, jangan didihkan serbuk dia....sebab tu boleh jadi punca kanser....wallahualam.... dan makan makanan segera ni pun tak boleh selalu, sebab kandungan gula, garam, msg dan lain2 yang berlebihan dalam makanan ni....huhu... 

tapi bila dapat masak seronok.....walaupun setakat masak maggi....aq ni tak de lah pandai masak.... kalau lapar tu, buka freezer tengok apa yang ada, lepas tu masak ikut suka....janji tekak aq boleh telan....hiks...


*gambar terlupa nak rotate....so korang rotate lah kan kepala korang ea...haha....ala tak rotate pun tak pe, sebab bukan gambar orang pun....




di dalm periuk....almost done...


like i said....tak berkuah sangat,n mee dia terlebih kembang kot...huuhu..

hua.....best dapat masak...tapi tu pun kalau rajin ur....kalau malas....makan jerk apa yang ada....hihi.....
saya rajin ke dapur...tapi belum tentu saya rajin buat kerja di dapur....it depends on mood...hiks...



love
awin


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...