Selasa, 22 Januari 2013

bersambung...

entry ni adalah sambungan dari entry yang lepas (link)....

lepas check-out dari Kolej malam sabtu tu, aq tido dekat rumah mak cik aq kat KL...esokkan hari ahad, mak cik aq hantar aq dekat LRT Ampang sebab dia nak gerak pergi Penang. so meredahlah naik LRT sendiri buat pertama kali nya.....sebelum ni, dah pernah naik LRT, tapi tu abang aq yang lead....masa, nak beli tiket pun, aq call abang aq tanya macam mana dari Ampang nak ke TBS...haha...

ready to going back to JB....yeay

masa masuk LRT aq, jadi macam orang bengong gak lah sekejap, tapi nasib baik masa tu orang tak ramai, so dapatlah duduk, dengan bag yang banyak dengan bag lappy lagi....penat bahu kalau kena diri dari Ampang sampai TBS....

dah sampai dekat TBS, aq main follow jerk manusi2 yang ada kat situ....
sampai jerk dalam TBS terus beli tiket balik JB....time tu dah pukul 9.45 pagi....belik tiket bas pukul 10 pagi....so tak sempat nak pusing2 dalam TBS...dan yang penting tak sempat nak g makan dulu....huaaa.....nanes jap.....tapi nasib baik ada stok kit kat dengan air yang aq bawak balik....so masa otw balik JB dalam bas tu, mengalas perut akan kit kat jerk...huhu....boleh lah dari tak ada kan....

follow mereka...haha...


tiket bas

muka jakun di TBS....




sampai dekat JB dekat pukul 2.....malam tu, keluar dengan adik n akak aq, mula2 g econsave beli barang dapur, lepas tu saja menggatal pergi IOI Mall pulak....saja jalan2.....tapi nasib baik bukan aq yang drive, sebab dah sakit pinggang, angkut banyak barang berat, pas tu duduk lama dalam bas.....huhu....

menyinggah ke MB jap....beli makanan...
 dan masa sampai rumah dapat surat.....weee....surat yang ditunggu....hari tu saja lah join contest dari Says.com....dapat lah nombor baru....dan Tune Talk ada banyak kelebihan dia kan.....hehe.... nak try lah guna....



ok lah....
tu lah cerita dah balik jb ni.....hehe....




love
awin

2 ulasan:

ciik sue berkata...

waaauuuuu! aku phm, aku phm.HAHA.
alhamdulillah selamat smpai.
so tgh cuti sem la nie?
heee~~
tc.miss u.:)

Ariff Akmal berkata...

Tips:
1.mase tngah tuggu train tu kalau duduk depan sekali mmg tak ramai orang & belakang selalu penuh,kalau dari ampang tu mmg banyak free la tapi kalau lain2 pegi depan sekali banyak free sit

2.kalau pegi TBS naik depan sekali pasal nnti dah sampai ade escalator(kalau naik belakang kene naik tangga)

3.beli Ticket bus JB nak sedap Mayang Sari,konsortiume,Mara Liner,KKKL...lain2 tak pasti tapi banyak nnti behenti dekat batu pahat rehat setengah jam lame tunggu bosan kat situ dalam bus, kedai banyak cina tak halal..

4.kalau nasib ko baik naik bus Konsortium dapat TV kecik sorang satu ade headphone,remote,sit besar,blh tengok movie,dengar lagu,ni paling rare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...