Jumaat, 10 Mei 2013

cuti....study....cuti...

Salam....hye.....dah habis cuti mid-sem...dah masuk kelas....dah cuti lagi....baru nak update cerita....hehe.... disebabkan proses transfer gambar adalah leceh....jadi, tu yang lambat update....sebab, aq suka kalau buat entry wajib ada gambar.....hiks.....kalau tulisan jerk, macam boring sikit....kalau ada gambar, orang lain dapat tengok apa yang aq tengok....kan....macam tu ler.....haha....

1st time update entry waktu subuh macam ni....semalam, hari khamis kelas sampai pukul 7.30petang....so, pukul 10 lebih gitu dah pengsan dah...tapi memandangkan ada lab report perlu disiapkan nak dihantar, gagahkan diri bangun nak siapkan lab report....tapi tak dapat nak habiskan pun sebab aq tak paham apa dia nak....huhu....so sambung lagi sikit kat kelas nanti.....


ni ada sambungan sikit cerita masa cuti mid-sem hari tu.....memandangkan sem ni ko-k aq amik Digital Photography Imaging (*jangan tanya kenapa...sebab aq tak ada jawapan yang solid) so ada lah assignment kena amik gambar ikut topik yang diberikan.....dan konon2 demi nak buat assignment tu, aq drive pergi Puteri Habour kat Nusajaya....konon nak amik gambar tempat cantik lah kan....dan kat situ tak ramai sangat manusia, jadi tak banyak sangat gangguan.....kalau ramai orang, aq segan sikit nak amik gambar.....almaklum lah amatur....gambar pun tak umph sangat.....nama pun baru belajar kan..... masa kat situ dapat lah tengok Hello Kitty Town dari luar.....nice place...bersih jerk....maybe len kali baru masuk lah kot....huhu....

bahagian belakang bangunan Hello Kitty Town

ye ye pergi jauh2 nak amik gambar....sekali ada beberapa part gambar yang tak amik....hurm....cari subjek (gambar) lain lah nampaknya.....

hari Sabtu sebelum habis cuti mid-sem, tuabang aq ajak pergi tengok Iron Man yang baru.....saja gatal nak tengok kat Jusco Bukit Indah.....nice.....tak boleh blah hobi buat iron-man banyak2.....haha....part tu paling aq suka.....haha...

dan kebetulan sabtu tu, Samsung lancarkan phone baru diorang S4....dan kat Jusco Bukit Indah ada kedai Samsung......so dapat lah merasa pegang S4 tu sambil try2 app dia.....pehhh....best kot....haha....tapi tu bukan barang penting untuk dibeli, so juz cuci mata jerk lah.....haha


hari Ahad dah balik Shah Alam balik dah....hari Rabu ada cuti sempena Hari Buruh....tapi tak ada efek pun kat aku sebab, memang every week hari Rabu aku tak ada kelas.....hehehe.....nikmat, tak payah pergi kelas pagi2.....haha....

tapi hari khamis nya pulak ada presentation CTU551.....tajuk pasal 'Kepentingan Dialog Antara Tamadun dalam Konteks Masyarakat Pelbagai Etnik di Malaysia'. tajuk ni sangat sesuai di fahami semua orang terutama dalam situasi yang berlaku di Malaysia sekarang ni......nak tahu pasal apa, korang g lah cari sendiri.....haha....

untuk presentation ni, kiteorang satu kumpulan ada 4 orang, aq, Nadia, Mira n Tikah....tapi dalam gambar kat bawah Nadia tak ada sebab dah balik awal.....tu muka bahagia sebab dah buat presentation.....presentation kali ni aq rasa much better then other presentation yang aq pernah buat....sebab aku yang compilekan semua isi yang telah dibuat, dan aq yang buat slide presentation......so secara tak langsung aq baca pasal semua point yang ada.....huhu



seminggu lepas cuti tu, ada PRU13 plak....so dapat cuti lagi.....punya lah baik UiTM ni, bagi cuti sampai hari Selasa.....plan asal malas nak balik rumah.....tapi dah semua kawan2 aq balik, tak kan nak tinggal sorang kot, so balik lah gak....lagi pun cuti agak lama kan....hehe....jadi, lepas lab hari Jumaat tengah hari tu balik lah saya ke JB....travel balik kali ni penat sikit sebab kena berdiri dalam bas dari Shah Alam sampai lah kat KL Sentral....dengan tak lunch lagi....hampir nak pengsan gak lah....tapi sempat tahan diri....haha.....kali ni berjaya naik LRT tanpa tukar2 coin....beli sekali jerk....terus sampai kat TBS....hiks.....

masa nak tunggu bas nak ke KL Sentral, terserempak dengan senior masa kat TiJB, Kak Syiqa....dia pun nak balik rumah gak....masa kat TBS pulak terserempak dengan geng PRD KMJ....huhu.....teringat kenangan lama sekejap....haha....

disebabkan tak lunch lagi....so beli lah Hot & Roll buat alas perut makan dalam bas.....balik rumah, next day nya pulak, mama buat homemade pizza.....yummy.....



hari Ahad 5 May, hari mengundi sempena PRU13, saja ikut parents aku balik kampung sebab diorang pun nak mengundi.....memula balik Pekan Nanas dulu, mak aq mengundi, pastu balik segamat pulak, untuk ayah aku mengundi.....tapi aq ngan adik aku juz duduk dalam kereta jerk....tak turun pun....sebab malas....haha....tapi penat gak ur dari pukul 11 pagi sampai 4 petang duduk jerk dalam kereta....haha... tu ler gatal sangat nak ikut.....sesi mengundi tu, tak meriah pun....boring jerk....so malas lah nak turun....huhu...

dakwat 'kekal' tu, celop dalam klorox hilang....
balik lepas mengundi dekat segamat tu, singgah kat medan selera mana ntah, sebab semua nak makan....lapar.....ayah aq makan lauk favourite dia ikan baung masak asam pedas.....erk....aq tak makan pun ikan tu....huhu.....


hari Isnin lepas, masih cuti, so keluar pergi Angsana, nak menghabiskan baucer buku.....tapi ada lagi baki baucer RM50.....dah lepas beli buku, singgah KFC makan......yang time ni, aku keluar dengan abang n akak aq jerk, lepas akak aq balik kerja....budak kecik tak ikut sebab dia sekolah.....haha....padan muka kena tinggal.....hahahaha....



papan datang lagi....pun bolehhh...

my new S2 casing

RM100++huhu....

harap2 mood menulis ni akan sentiasa ada, supaya blog ni takkan terbiar bersawang.....haha....
ni pun dah tak ada idea nak menulis apa daaa......huhu
ok lah....
nak siap untuk lab pagi ni....
bye...


love
awin

3 ulasan:

nina md kamal berkata...

hai awinn, seronok berjalan? hihihi miss you awinn :)

cutegurlzz93 berkata...

hai nina...
ala jalan dekat2 jerk....haha...
miss u too... ;)

nina md kamal berkata...

hahaha okayy. take care okayy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...