Selasa, 8 Februari 2011

kenangan zaman sekolah Part 3

hurm....kali ni cite kenangan yang mane era???
ok...i choose kenangan mse skolah rendah lgi.....

cuma kali ni lebih pasal silat...
silat? mesti korang pelik kn...
yup...mse skolah aq ada join Pertubuhan Silat Seni Gayung Malaysia (PSSGM)
aq start join mse aq darjah 4, n that time was the 1st year PSSGM ada kt skolah aq tu...

then, aq join smpai aq form 1. (tpi mse form 1 tu dah kureng sikit ur, sebab dah lain skolah so susah sikit)

utuk tau lebih lanjut pasal camp ni, CLICK HERE

tuk camp IG2 tu, diadakan di Taman Negara Tanjung Piai Kukup Pontian. n mse camp tu, aq darjah 6....n tu adalah camp aq yg 1st dlm idup aq...hahaha.....
mse camp tu, yang ikut aq ngan 3 bdk pompuan lain Diana, Fadilah n Camelia. yang boys plak ada 3 orang gak (klu tak silap ur) Aizuddin, Adi n lg sorang aq tak ingat nme dia...hehe...

yang bez nyer mse kat camp tu, kite org merupakan peserta paling muda... yang len semua pelajar U or bdk skolah menengah. then smapai sne kite orang dipecahkan kepada beberapa kumpulan campur ngan bdk2 U n bdk skolah menengah, tapi apa yang aq ingat dlm kumpulan aq, purata nya memang bdk2 U, n klu tak silapa aq gak...bdk2 U tu dri UTM Skudai.

hah, lupa nak bgi tau, setiap kumpulan kne pilih nme kumpulan, n nme kumpulan aq Kumpulan Ketam Rebab. sebab ape? sebab tu antara binatang yang ada kat tanjung piai tu... n ketam ni special sikit, sebab ketam ni hanya ada 1 sepit n sepit nye colour merah, tapi badan dia colour itam...

mse kat situ, ada macam2 activiti....n yang pling menarik aktiviti yang dipanggil 'Daka Daki Ku Daki Jua' sebab dalam aktiviti ni semua peserta kena buat mcm2 aktiviti lasak, n yang special nyer aktiviti tu dilakukan di lumpur bakau....amik ko....memang badan berlumpur ur... lpas tu mse dlm aktiviti ni, kasut yang aq pki utk aktiviti ni terbukak dia punya tapak....terus tak bleh gne....huhu....

then ada game Dam Haji XXL. yg ni pun best sbb kumpulan aq menang...hehe...n yang paling paling palingggg......best activiti Malam Fantasia Gayung (ni ada fantasia tu gara2 penangan AF mse tu...haha..) tuk aktiviti ni, kumpulan aq berlakon yang iklan Petronas yang ada lembu tu...ala yang adik beradik ramai tu....tak ingat gak ker??? meh ni aq tunjuk iklan nye






hah, dh ingat dh kn....



hah, sebab buat lakonan iklan ni lah, kumpulan kiteorang menang....tapi kesiannye kat group leader kite org ur, sbb dia yang kena jadi lembunya....hahaha...tapi memang enjoy giler lah mse ni....

lpas abis malam fantasia tu, kite org duk ramai2 belajar cara helah beladiri menggunakan persekitaran alam.

yang kelakar nya mase aq tgh camp....kalau tak silap ari ke-2 camp, parents aq datang tempat aq camp.....lepas tu siap bawak kn jajan....hahaha....

k lah...
kalau nak sambung lagi aq rse memang panjang lgi nak cite...
klu ada mse aq smbung lg k....
k bubbye...




love
awin

3 ulasan:

LehaMY berkata...

uiks. bestnya camp tu . hehehehe :D

btw , saya suka iklan raya petronas tu . heheh :D

cutegurlzz93 berkata...

memang best...tapi sayang, camp tu dh x de lgi dh..

padlie berkata...

salam ziarah.
seronok baca citer macam ni.. last ikut camp yg ada activity gini masa kursus induksi dulu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...