Rabu, 16 Februari 2011

macaroon dan aq...

macaroon dan aq ker???



atau



aq dan macaroon...





tpi sblum tu, aq nak bg tau....macaroon ni makanan k.....orang putih punye makanan....rase dia macam makan biskut candy, crispy n chewey.....mcm gula2 getah gitu...



hehe....nak di jadikan cite, semalam kan cuti sempena Maulidul Rasul....so mama aq plan nak try wat macaroon ni....mula2 mse belum buat tu....mama aq kate benda ni susah nak wat... ada orang tu, dah beberapa kali buat baru jadi....



disebabkan takut tak jadi...punye mak aq cari kat internet resepinye walaupun mse tu, mama aq dah ada resipi (hard copy)...cari punye cari...lpas tu jumpe... then, aq tunjuk video cara2 nak wat macaroon tu dri Youtbe...haha...punye lah beria kan....



then resepi dah ada, cara dah tau....baru start buat....

mse buat tu exicited lah gak....tapi takut pun ada....takut x jadi...haha...





dah siap buat, then bakar...nasib baik lah jadi dengan betul dengan skali try jerk...hehe.

..lpas tu rasa.....boleh lah tahan....manis bangat..... kalau nak makan kena ready air masak or air yang masam....haha..



yang kelakarnya, orang makan macaroon dengan jem seperti stawberry, n segala berry lah... atau pun dengan chocolat ganche....

tapi kite orang makan ngan peanut butter n jem nanas (ala jem yang untuk wat tart nenas tu..)



hah ni lah macaroon aq...



n kalau korang nak resepi nya boleh klik SINI

kalau nak resepi yang lain2 pun, boleh tengok dalam blog mama




k....

tu jerk dulu...

nanti story lagi...

bubbye...





love

awin

1 ulasan:

June Flizzow berkata...

haha , ingat orang la tadi .
saya follow awak ok :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...