Isnin, 28 Februari 2011

jalan cari pasal

huhuhu.....
aq tak jalan cari pasal pun.....
cuma jalan2 ikut mak....hehe....

pagi tadi mak aq kejut, tanye phone CDMA dia....then terus terbangun.... lpas tu, mak aq bagi tau dia tengah tunggu ayah aq balik, then nak pegi Gelang Patah nak pinda report polis yang dibuat semalam.....hah...mesti korang pelik kn....ape yang terjadi sampai kes2 report polis ni kan..
sebenarnye semalam, mak aq eksiden mase dia otw nak ke pekan nanas....tapi mak aq tak ape2 cuma kete jerk.... kete Viva mak aq kemek kat bahagian belakang....tepat2 kat tengah...
orang yang langgar tu, lelaki tua india.....mak aq kate orang tu mabuk....sebab mulut dia berbau...dah lah langgar orang lepas tu, dia kata mak aq plak yang salah.....bengong btul....then pegi lah balai buat report...tapi report tu tak bleh nak gne untuk claim insurans, so polis tu suruh mak aq g balai gelang patah untuk tukar sikit dlam report tu...

ok....tadi tengah ari, lepas ayah aq balik....mak aq ajak g office dia kat JB sebab nak antar CDMA tu, untuk re-program. mak ai mse otw nak ke sne tak nak macam jam pulak,....dari pukul 12.30, dekat pukul 2 baru sampai...dah abis kat office mak aq, kite orang blik umah, amik ayah aq....then baru gerak Gelang Patah....

mase sampai kat balai tu, giler ramai orang....semua sibuk bayar saman last minute....
msuk tempat report, mak ai, ramai gak orang.....tapi tak seramai yang bayar saman ur.... msuk dalam tu...mak aq nak pinda report, tapi pegawai yang uruskan dah lah muke tak mesra rakyat, lpas tu kate tak bleh....lpas dah malas sangat, parents aq decide tak payah lah....las2 balik...

tapi sebelum tu, kite orang g pusing2 kat Kota Iskandar....for the 1st time....memang cantik ur tempat tu....tapi sebab masih dalam pembinaan so tak banyak benda lah....tempat dia ala2 Putrajaya gitu......bagunan kerajaan kat situ, serius cantik....lpas tu, ada satu bahagian tu, ala2 Marina Bay S'pore....kalau dah siap mesti cantik....

ni satu gambar jerk aq sempat snap....yang len tak dapat sebab terpegun sangat...haha..

lpas dah pusing2 kat situ...ape lagi balik ur....tapi kli ni juz lalu highway jerk....2nd Link Highway..

sampai umah dah pukul 5.....tapi memang best ur...len kali klu dapat nak g sne lagi....




love
awin




p/s : kebanyakan orang Malaysia ske wat kerja last minute ea...

2 ulasan:

apisv2 berkata...

slm kunjungan dan perkenalan..
dtg dr blog RM;)

blog apisv2

CtiE zAr berkata...

seb bek mak nye x pape..tapi nak repair kete pun satu hal gak kan huhu..india gitu le,lagi2 kalu mabuk,dah la xnak ngaku salah hish geram...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...