Selasa, 1 Mac 2011

hoyeh...debaran menjadi kegembiraan

hoyeh.....
berita gembira....aq dak lulus ujian drive dengan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ)...

pagi tadi, aq dengan beberapa orang yang daftar same2 mase awal bulan January ari tu, ada test JPJ dekat J.I.M.A....

mase sampai jerk kat JIMA, aq tengok tak nak macam ramai pulak orang yang nak test JPJ gak...lpas dah daftar tu, kena amik nombor ikut senarai nama yang dah disediakan, aq dapat nombor 32, member yang naik 1 kete ngan aq mse nak datang tu, semua dapat nombor 40 keatas....ok lah kan... daripada keseluruhan 94 orang....kire awal lah tu...huhu...

dah amik nombor, kenalah tunggu turn.....mula2 buat parking dulu, kali ni aq punya naik bukit tak de masalah....then nak buat parking, aq boleh ter'blur' plak....sampai salah cara.....
aq ingat dah gagal....tapi, sebeb orang tu, tak tiup wisel tanda gagal, so aq drive keluar kereta dari tempat parking n buat balik......lepas tu, terus buat part seterusnya kat tempat jalan mati.....kereta tak lebih gerak/berhenti....fuh....lega....
tapi mse buat tu, aq tak sure, aq lulus atau gagal sebab yang parking tu aq tak confident....dah abis buat kat litar, aq keluar kereta, pegi kat pondok penguji amik borang....tengok.....yeah....lulus...

tapi tu belum abis lagi....jalan raya belum lagi....aq punya turn untuk drive kat jalan raya kena mase tengah ari....sampai turn aq, aq dapat kereta D, then aq kena bawak kat jalan B....
penguji aq tu, diam jerk....lpas tu, dia bagi arahan suruh laju, aq layan jerk.....tapi sampai dekat ngan sekolah slow lah, ikut had laju...
then pusing balik ke JIMA,....sampai jerk, aq park kete, dia bagi borang, aq keluar kete tengok, yeah....lulus gak,.....tapi sebelum kuar tu, aq sempat lah cakap terima kasih.....haha,....

dah abis tu, aq lepak kat kefe.....tggu member aq abis drive.....lme gak ur...sebab nombor kite orang agak jauh....huhu...alhamdulillah dia pun lulus....dah abis tu, aq g fotostat i.c ngan lesen L untuk buat lesen P....dah abis tu, terus balik....yang balik saing aq, ada lagi 2 orang....sorang laki, sorang yg member aq tadi ur.....yang budak laki tu, gagal sebab pegi salah jalan, dia patut buat jalan B, tapi dia pegi jalan A da....cian dia,...huhu....

aq sampai umah jerk dah pukul 1.30... fuh....ngantok....
layan dok umah, tengok tv, sambil online...
sampai ur skang ni....huhu....

k lh....
sekadar berkongsi berita gembira....
bubbye....




love
awin

2 ulasan:

rizaros berkata...

waa best smua lulus.. :) cntik background :)
datang dr blog abg ben :) jom follow sy jgak untuk semangat sy .. Maceh...

SUCI KUDUS berkata...

meriahhh blog uols..

Jom hilangkan stress dengan senyuman akak yang mneggoda ni.. ops..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...